Contributie & kosten

De contributie bedraagt €33 per kind per kwartaal dus €132 euro per jaar, inclusief de landelijke afdracht voor Scouting Nederland. Het bedrag wordt elke eerste week van de maand van het nieuwe kwartaal via automatische incasso geïnd.

Als lid van Scoutinggroep van Heeckeren van Kell, ben je ook lid van de landelijke organisatie Scouting Nederland. Een deel van de contributie gaat naar Scouting Nederland een ander deel naar de Scouting Regio Oude Graafland. Het gaat om een bedrag van €32,-  per jaar. Het lid krijgt een periodiek scoutingblad thuis gestuurd, is tijdens de opkomst verzekerd en krijgt bij Scouting Nederland korting als het wil kamperen op één van de vele labelterreinen.

Het resterende bedrag van €100,-- wordt gebruikt voor speltakmaterialen, insignes, cursussen leiding, tenten en overige materialen.

Naast de kosten van het lidmaatschap zijn er de eenmalige kosten voor de aanschaf van het ScoutFit. Een compleet ScoutFit tenue kost circa €30,-- (er zijn soms ook gebruikte exemplaren beschikbaar tegen gereduceerd tarief).

Daarnaast is er elk jaar een scouting kamp. De kosten van dit kamp worden apart in rekening gebracht. Daarnaast worden er af en toe weekendkampen georganiseerdDeelname aan één van de kampen is vrijwillig.